You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
Looking for Z-Box Hub Support? Please click here to access the Z-Box Hub Support Portal.
announcement close button

Showing articles from ZSE40 tag

How to Access Advanced Settings for ZSE40 4-in-1 Sensor on Home Assistant

## Adjust the Advanced Parameters to customize the ZSE40 700 4-in-1 Sensor! The ZSE40 700 is integrated with the [latest JS integration of Home Assistant][1]. If you aren't on the JS integration yet, Home Assistant currently recommends handling Z-Wave devices through the new [Z-Wave JS integration][2] since all other…

ZSE40 700 4-in-1 Sensor Change Log

## Here are the features we added to the 4-in-1 Sensor so far. ### _VER. 1.0 (released 9/2016)_ **Hardware:** * 2 x AAA batteries * Mounting bracket included * 500 Series Z-Wave chip **Firmware: 16.09** * 4 LED indicator modes * 12h wake-up interval ### _VER. 1.0 (released 8/2017)_ **Hardware:** *…

My ZSE40 is Draining the Battery Quickly on SmartThings

## If your 4-in-1 sensor's battery doesn't display correctly, or is using a lot of batteries, then it could have something to do with the security level processing. We recommend inserting a fresh battery to rule out any power related issues before [excluding][1] the sensor and adding it back to your network without s…

My ZSE40 is Draining the Battery Quickly on Hubitat

## If your ZSE40 4-in-1 sensor seems to be eating through batteries, then you may need to connect it without security. For the **C-7 hub specifically**, it currently doesn't allow non-secure inclusion for S0 devices but we have found a work around to try in the meantime (thanks [bill.d][1]!). While there's nothing we…

My ZSE40 is Draining the Battery Quickly on Home Assistant

## Your sensor's security level may be affecting its battery life - let's try fixing that! The ZSE40 normally supports S0 for Z-Wave security, which is considered paired securely for the ZSE40. However, on HA, we recommend pairing the device without security to optimize your sensor's performance and battery life. We…

My ZSE40 4-in-1 Sensor Shows Offline in Hubitat

## If your ZSE40 4-in-1 sensor’s status is showing as “offline”, it may indicate an issue of range or configuration. A Z-Wave Network Repair may help resolve the issue. You’ll want to start by checking that your Hubitat platform is up-to-date. Once you’ve checked, you can use the steps below to run the repair which w…

ZSE11 Q Sensor vs ZSE40 4-in-1 Sensor: What's the Difference

## Q Sensor or 4-in-1 Sensor? Let's see which suits your installation better! The ZSE11 is like an optimized version of the ZSE40, with both monitoring for motion, temp, lux, and humidity. However, the ZSE11 comes with faster reporting. It also has an extra battery for longer battery life, in addition to USB power. L…

My ZSE40 is Draining the Battery Quickly on My Z-Wave System

## If your Z-Wave system allows you to select the security level of a device during inclusion, then your ZSE40 battery issues may be solved. The security level of your ZSE40 sensor can influence its battery life and responsiveness due to how some systems implemented S0 security integration. We recommend including it …

My 4-in-1 Sensor ZSE40 is Unresponsive to Home Assistant

### You've included your sensor to Home Assistant, but it's not updating regularly and/or unresponsive to commands. Here's what to try if your device shows connectivity issues: Your 4-in-1 Sensor is a Z-Wave Plus device that has range of 100 feet (line of sight). Even so, interferences like large furniture, thick wal…

My ZSE40 4-in-1 Sensor Disappeared from My Vera Dashboard

### Including your sensor on older firmware and can't see the motion value anymore? Here's what to try: As of mid-July 2018, the 4-in-1 sensor's [official Vera integration][1] has been released, allowing you to choose the sensor from the device list and add it with preconfigured settings. However, those of you using …

scroll to top icon