You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
Looking for more smart home gear? Visit The Smartest House for the best deals on your favorite Z-Wave devices!
announcement close button
Home > ZSE19 Multisiren > ZSE19 Z-Wave Questions > ZSE19 & Your Z-Wave System > My ZSE19 Multisiren is Unresponsive to My Z-Wave System
My ZSE19 Multisiren is Unresponsive to My Z-Wave System

Try the suggestions below if your ZSE19 Multisiren goes offline or is unresponsive to Z-Wave commands:

Your ZSE19 Multisiren is a Z-Wave Plus device that has range of 100 feet line of sight. Even so, interferences like metal elements and thick walls can affect the device's range. Ultimately range is determined by the specific structure of your home and the strength of your mesh network. If you're seeing connectivity issues with your sensor, here are several things to try:

1. If there's a way to refresh your Z-Wave network, start with this This will help configure your network and help your hub find the most effective communication route to the siren. 

2. Try excluding and re-including the siren directly from the installation location. Similar to the idea behind network refresh, it's possible that the hub hasn't found the most efficient communication route to the device. This sometimes happens when you include a device near the hub and then move it away to be installed.

3. Try bringing the siren closer to your hub and exclude it and re-include it from the new spot. If the device is added, stays connected, and is responsive to remote commands, it's possible the initial location was out of the hub's range or there are too many interferences in that area.

If you tried all our suggestions and nothing has helped, don't hesitate to reach out to our team! 

Feedback
0 out of 0 found this helpful

scroll to top icon